Beskæring af Lavendel


org:/gardening tips/Snoeiadvies/Individuele_pagina/Lavendel.jpgLavandula angustifolia

Beskæring i september
Det bedste tidspunkt at beskære lavendel er i efteråret. Den vigtigste beskæring kan ske, så snart planten er af blomstret. Det er vigtigt at beskære lavendel tilbage ganske hårdt, da det holder planten kompakt. Efterårsbeskæring bør ske før midten af oktober, da de grene, der nu udvikles vil bære næste sæsons blomster. Rettidig beskæring reducerer også risikoen for beskadigelse fra en tidlig nattefrost. Sørg altid for at efterlade nogle blade på grenene, selv hvis du ønsker at skære ganske drastisk tilbage. Nye grene udvikler sig ikke umiddelbart på gammelt træ.

Fjernede lavendelgrene kan udnyttes på flere forskellige måder. For eksempel kan du lave lavendelposer til at lægge i skuffer og skabe, så dit tøj dufter godt og frisk. Grene der er skåret af under september, er ideelle til dette.

Hvis du har plads nok til at lade din lavendelbusk bliver større, kan du springe den vigtigste årlige beskæring over i et år, selvom det stadig er en god idé at fjerne de visne blomster, da dette fremmer rigere og langvarigere blomstring.

Med passende pleje vil din lavendel blomstre år efter år, hele sommeren lang!

Beskæring af lavendel i marts
Det er også muligt at beskære lavendel i marts hvis det sker meget tidligt i første halvdel af måneden. Eventuelle frosne grene kan skæres af og planten kan gives en pæn, kompakt form. Sørg altid for at efterlade nogle blade på grenene, selv hvis du ønsker at skære ganske drastisk tilbage. Dette sikrer, at nye grene vil udvikle sig. Beskær aldrig lavendel tilbage til gammelt træ, da dette vil forhindre nye grene at dannes og blomsterne vokser på grene, der kommer efter forårsbeskæringen. Beskær ikke, hvis en sen frost forventes. Forårsbeskæring i stedet for efterårsbeskæring, forsinker blomstringen noget.


Vi anbefaler

Anbefales
Fiskars® beskæringssaks

679,00 kr.

Anbefales
'Kinzo' beskæringssæt

339,00 kr.

Supertilbud
3 planteskilte - Metal

18,95 kr.

E-mailadresse: kundeservice@bakker.dk
Telefon: 74 67 42 22 - Fax: 74 67 08 30
org:/logos/paymentlogo-DK.jpg